how to create a website for free

LANDSCHAP

Klimaat

Hoe stel je nu een klimaat van je eigen land op? Voor Montenera was het niet al te lastig. Gewoon kijken naar het klimaat van de Azoren. Montenera ligt immers even ten noorden van deze eilandengroep. Het uiterste noorden van Montenera is wellicht wat kouder en natter dan het zuiden, rond de Azoren. Maar in het algemeen heeft Montenera een redelijk lekker klimaat. Niet verkeerd dus. Zeker beter dan het klimaat van Nederland!

Zo is op Wikipedia het volgende over het Klimaat van Portugal aangeven: ”De Azoren hebben het gehele jaar door een constant klimaat, met weinig temperatuurverschillen. De temperatuur varieert tussen 14,0 en 24,8 °C, waarbij augustus de warmste maand is. Het zeewater varieert in temperatuur tussen 16,0 en 22,0 °C door het jaar, onder invloed van de Golfstroom.

Het klimaat van Montenera lijkt op dat van de Azoren. Omdat Montenera een noord-zuid oriëntatie heeft is het noorden wat koeler dan het zuiden.

Ook de bergen hebben invloed op het klimaat. Het oosten van het land valt in de regenschaduw, en dus is het droger.
Het westen van het eiland is natter door de overwegend westenwinden.


Landschap

Montenera is gelegen net ten oosten van de mid-Atlantische rug. Hierdoor heeft het nogal wat vulkanische verschijnselen. Ook komen er hierdoor nogal eens aardbevingen voor.

Het landschap is dus door vulkanische activiteit gevormd. Er zijn enkele, nog werkzame, vulkanen. Het land is bergachtig, vandaar de naam Montenera.