free site makerSPORT IN MONTENERA

DRIEHOEKSBAL (Trianguludo)
In Montenera is voetbal, net als in veel andere landen, erg poupulair. Hier speelt men de competitie echter toch anders dan in de meeste andere landen. Aangezien de driehoek het symbool is van Montenera mag ook in het voetbal deze vrom natuurlijk niet ontbreken.
De Engelsen introduceerden in het Engelstalige gedeelte van Montenera (Woths) ooit het Three-sided football. Drie teams spelen tegen elkaar. Hierdoor veranderen uiteraard de spelregels. Want niet het team dat de meeste doelpunten maakt is winnaar, maar juist het team dat de minst aantal tegendoelpunten incasseert. 

WERELDKAMPIOENSCHAPPEN VUURSPUWEN
Montenera is het land van vulkanen, en dus ook van vuur. Het is niet vreemd dat juist het wereldkampioenschap vuurspuwen in Montenera plaatsvindt. 

VULKAANKLIMMEN
De inwoners van Montenera zijn gek op bergbeklimmen. Daar krijgen ze in hun land dan ook ruim de gelegenheid voor. Het land bestaat uit veel bergen, waarvan er veel een vulkaan zijn. Dat wordt dus veel eerder vulkaanklimmen. Het spannendst vinden de inwoners om de vulkaan te beklimmen op het moment dat deze net aan het uitbarsten is.  De kunst is dan om levend en wel zo snel mogelijk weer de berg af te komen.